Menu

U osnovnoj školi u G. Rahiću održana promocija filma "Spriječimo nasilje" Istaknuto

g rahic skol aprom film 4U prostorijama Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću jučer (17.5.) održana je promocija filma „Spriječimo nasilje" i razgovor na tu temu.

 

"Ovaj film je promocija dobre prakse škole i kreativnih učenika i nadamo se da će pomoći i drugima u prepoznavanju i eliminaciji nasilja. Škola kao institucija mora reagovati na svako nasilje, ustvari ona ima i obavezu da radi na sprečavanju nasilja. Zato su naši učenici, a i svi zaposlenici pokrenuli preventivne i interventne aktivnosti. Situacija se u školi pomno prati, a potom se razrađuju mehanizmi reagovanja, najprije kroz jasna pravila, kroz kontinuiranu edukaciju učenika, nastavnika, stručnog tima i roditelja. Na taj način se stvara pozitivna i fer atmosfera u školi", kazano je na promociji filma.

 

Nakon projekcije filma pokrenuta je rasprava u kojoj su učešće uzela većina prisutnih te pozdravili inicijativu i ideju ovog projekta.

 

Zaključeno je da stalnim oprezom i aktivnim radom cijele zajednice se može spriječiiti svaki vid devijantnog ponašanja kod djece.

 

Promociji su prisistvovali Šef Odjela za obrazovanje, Šef Pododjela, predstavnici Pedagoške institucije, Ureda ombudsmena, predstavnik Policije, kolege psiholozi i pedagozi drugih škola, te osoblje Sedme osnovne škole.

 

g rahic skol aprom film 2g rahic skol aprom film 3g rahic skol aprom film 4

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com