Menu

Brčko: Za 730 osoba stradalih u poplavama 12, 85 miliona maraka Istaknuto

Poplave-642x336Vlada Brčko distrikta je, nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, a u skladu sa Programom za otklanjanje i ublažavanje posljedica nastalih elementarnim nepogodama, isplatila 12, 85 miliona maraka pomoći za 730 osoba koje su, u tom periodu, pretrpjele ogromne štete na svojim domaćinstvima.

 

Ovo nam je rekla Jelena Nikić – Damjanović, šefica Odjeljenja za izbjegla i raseljena lica koja je istakla da, u ovom dijelu, trenutno Vlada Brčko distrikta treba da završi dio, ranije započetog, posla, a koji se odnosi na rješavanje 410 razmatranih prigovora uloženih na konačan spisak korisnika kojima je isplaćena pomoć.

 

Mjesna zajednica koja je najviše stradala u poplavama je Vučilovac. Do sada je, u ovom selu, zahvaljujući pomoći Vlade Brčko distrikta, riješeno mnogo pitanja.

 

Ipak, nekoliko stambenih jedinica, kaže Ljubiša Ostojić, predsjednik mjesne zajednice Vučilovac, nije obnovljeno, a takođe je ostao neriješen problem vodosnabdijevanja.

 

Mještani očekuju da će to pitanje, kaže Ostojić, kako je i obećano, biti riješeno ove godine.

 

/Radio Brcko/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com