Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Esed Kadrić: Budžet Distrikta za 2017. godinu danas ili u petak ujutru Istaknuto

esed kadric info 92Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da ukoliko se ne uspije danas usvojiti Budžet za 2017. godinu, onda najvjerovatnije da će se to desiti u petak ujutru.

 

Skupštinski zastupnici za dva dana zasijedanja usvojili su ukupno 1667 amandmana, a danas sa usvajanjem preostalih amandmama će nastaviti u 10 sati.

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da je budžet za 2017. godinu istinski razvojni za Distrikt i da značajan dio kapitalnih ulaganja ide u zdravstvo (oko 3 miliona maraka), školstvo (milion maraka), te niz kapitalnih projekata u infrastukturi, izgradnji, putne vodovodne i kanalizacine mreže, dok će milion maraka biti investirano u rješavanje gradske deponije smeća.

 

Član skupštinske Komisije za budžet i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović kazao je da ide sve planiranim tokom dodajući da je istina da je manjkavost budžeta za 2017. godinu njegovo kasno usvajanje što će usporiti i realizaciju nekih važnih infrastrukturnih projekata.

 

Budžet Brčko distrikta BiH za 2017. godinu iznosit će oko 230 miliona maraka.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com