Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Srijeda, 14 Juni 2017

Ambasador Švedske u BiH posjetio Distrikt

  • Objavljeno u Brcko

2017-06-14-Ambasador Svedske-1Ambasador Kraljevine Švedske Anders Hagelberg, u okviru svoje prve zvanične posjete Brčko distriktu BiH, sastao se u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji kao i izazovima sa kojima se distrikt Brčko suočava.

Više...

Vlada Distrikta usvojila odluke o stečajnom postupku „Novi Bimeks“ i Akcionom planu za rješavanje problema Roma

  • Objavljeno u Brcko

vlada brcko4U nastavku 15. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH usvojen je Prijedlog zaključka koji je uslovnog karaktera, u vezi s Memorandumom o međusobnoj saradnji koji zaključuju institucije nadležne za granične kontrole i procedure, a s ciljem olakšavanja trgovine i povećanja efikasnosti graničnih procedura. Memorandum je dostavljen Vladi Brčko distrikta BiH na izjašnjavanje od strane Ministarstva vanjske trgovine BiH, i počet će se primjenjivati ukoliko ga odobre dvije trećine strana potpisnica.

Više...

"Berlin plus" ubrzava BiH

  • Objavljeno u BiH

eu66Međunarodnim inicijativama proteklih godina, kojim se BiH nastojala učvrstiti na "evropskom putu", priduržila se i nova, potekla iz SR Njemačke, koja se odnosi na cijeli Zapadni Balkan, kako bi postao atraktivno ekonomsko područje. U BiH nema zvaničnih reakcija, dok analitičari vide prednosti ove inicijative jedino ako domaći "igrači" shvate važnost signala koji im šalju Njmačka i druge članice EU.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com