Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Četvrtak, 07 Juni 2018

Brčko: Usvojeni antikoruptivni zakoni

  • Objavljeno u Brcko

Foto 2U nastavku 30. redovne sjednice Skupština Brčko distrikta BiH je u srijedu 6. 6. 2018. godine donijela Zakon o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju.

 

Više...

Brčko: Obilježavanje Dana zaštite okoliša i prezentacija o značaju recikliranja otpada

  • Objavljeno u Brcko

dan zatite iv sred-prezentacija01Povodom 5. juna Svjetskog dana zaštite okoliša, u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom održana je prezentacija o značaju očuvanja i zaštite životne sredine sa akcentom na važnosti recikliranja otpada. Cilj ovakvih akcija jeste težnja da naš grad učinimo čišćom, zdravijom i boljom sredinom za život svih nas, a naročito generacija koje dolaze iza nas.

 

Više...

BiH jedina u Evropi bez jedinstvenog broja 112!

  • Objavljeno u BiH

logo2Novi automobili i vozila imaju sistem koji čim se aktiviraju zračni jastuci usljed nesreće, povezuju se s brojem 112 i javlja lokaciju vozila. To može dovesti do spašavanja života učesnika u prometu. BiH je, uz Albaniju, jedina zemlja u Evropi koja nema uveden jedinstveni evropski broj za hitne slučajeve!

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com