Menu

BUDITE OPREZNI KADA KUPUJETE MASLINOVO ULJE!

olive-oil-1433506 960 720Kupujete maslinovo ulje jer se želite hraniti zdravije. Ali, jeste li pomislili da ekstradjevičansko maslinovo ulje, za koje izdvajate poveći iznos, može sadržati sumnjive materije i hlorofil, koji daje ukus kao i maslinovo ulje, i da, zapravo, koristite sojino ili druga jeftinija ulja?

Više...

Stalno ste umorni i samo bi nešto grickali: Nije tako bezazleno kao što se čini

heroKalijum je vrlo važan mineral za funkcioniranje nervnog sistema i cjelokupno zdravlje kardiovaskularnog sistema. Pored preporučene dnevne doze od 4.700 mg, može se desiti da kalijum u organizmu padne, a ovo su prvi znakovi na koje morate obratiti pažnju: Stalno ste umorni Svakoj ćeliji u organizmu je potrebna određena količina kalijuma da bi pravilno funkcionisala.

Više...

Jeste li znali da tokom dana treba svaka tri sata unositi barem pola litre vode

hidratacijaVoda je izvor života i jedan od njegovih esencijalnih čimbenika, što potvrđuje i činjenica da gotovo 70% površine naše planete te oko 60% čovjekova organizma čini upravo voda. Zbog toga je njezinu ravnotežu i u našoj okolini i u našem organizmu izuzetno važno održavati. Hidracijska ravnoteža okosnica je pravilnog rada vitalnih organa te svako njeno narušavanje, bilo da je riječ o dehidraciji ili trovanju vodom, može imati ozbiljne posljedice na zdravlje i život čovjeka.

Više...

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com