Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 10 Januar 2018

IZ u BiH: Suprotstaviti se zloupotrebi vjere, radikalizmu i ekstremizmu

  • Objavljeno u BiH

izubihDanas je u Sarajevu održana promocija publikacije „Analiza ideologije tekfira i nasilnog ekstremizma" koju je organizovalo Vijeće muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Muftijstvom sarajevski. Promotori su bili prof. dr. Fikret Karčić, prof. dr. Enes ef Ljevaković te Muhamed Jusić.

Više...

Negiranje genocida i stid zbog zločina

  • Objavljeno u BiH

potocari2„Ne mislim da je bio genocid. Bio je to užasan, užasan zločin. Teško mi je da govorim o tome. Zločin zbog kojeg se osjećam loše, zbog kojeg se stidim jer je napravljen u ime Srba, zločin koji je stvorio sliku o Srbima kakva ne treba da se stvara, sliku o Srbima kao konzervativnim, homofobičnim ljudima. A Srbi nisu takvi, Srbi su otvoreni, ljubazni, srdačni ljudi, koji ne cijene druge po tome kojeg su opredjeljenja, već da li je neko dobar ili loš čovjek. Ljudi koji na kraju dana ne sude o drugima na osnovu nacionalnosti. Osjećam se užasno zbog 90-ih i onoga što je urađeno u ime Srba", rekla je srbijanska premijerka Ana Brnabić.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com