Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 16 Januar 2018

Bošnjaci, Srbi i Hrvati moraju razvijati BiH kao zajedničku domovinu

  • Objavljeno u BiH

reis-kavazovic-bajram-17-700x402U intervjuu za radio BIR reisu-l-ulema Islamske zajednice u BH dr. Husein ef. Kavazović poručio je kako u ovom vremenu koje je izazovno i bremenito različitim problemima koje društveni život donosi, jako važno i bitno da članovi Islamske zajednice budu posvećeni vrijednostima islama i onome što je njihova kultura i tradicija.

Više...

Porodica koja se odselila u Njemačku: Žalimo što nismo otišli ranije

  • Objavljeno u BiH

Prije gotovo godinu dana jedna porodica iz Petrinje u Hrvatskoj potražila je sreću i bolji život u Njemačkoj. Dojmovi nakon odlaska bili su odlični.

 

Nakon godinu dana boravka u Njemačkoj ne skrivaju zadovoljstvo, piše Deutsche Welle.

 

"Meni je super. Žao mi je što to nismo napravili i ranije", kazala je Marina Graho Popović. 33-godišnjakinja je prije nekih godinu dana s troje djece i suprugom otišla u Njemačku i, kako kaže, nije požalila.

 

Ljubo, Marinin suprug, otišao je prvi. U Minhenu je našao posao u struci, kao automehaničar. U proteklih godinu dana promijenio je poslodavca, a porasla mu je i plaća. Njemački jezik savladao je dobro, u tome mu je pomogla i činjenica da su mu svi kolege Nijemci.

 

Ujutro radi, navečer ide na kurs njemačkog

 

ljubo-marina-popovicMarina, po struci frizerka, još uvijek nije našla posao u struci. Kaže kako je preko interneta našla posao čišćenja kod jedne porodice. Bit će prijavljena iako čak i u Njemačkoj mnogi traže čistačice za rad na crno.

Više...

Ban Kulin, doba mira i prosperiteta Bosne

  • Objavljeno u BiH

kulin2Smrću bizantskog cara Manojla Komnena 1180. godine, dolazi do naglog opadanja moći Bizanta. Takvu okolnost iskoristit će ban Kulin koji iste godine preuzima vlast u Bosni. Time je i definitivno okončana prevlast Biznatije nad Bosnom, koja će sve do XV stoljeća kao jedinog pravog protivnika imati Ugarsku državu na sjeveru.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com