Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Nedjelja, 21 Januar 2018

Kada se provedu presude Evropskog suda za ljudska prava, u Ustavu neće biti ni Bošnjaka ni Srba ni Hrvata

  • Objavljeno u BiH

ibrahimagic-omer-700x402Kada budu provedene presude Evropskog suda za ljudska prava u slučajevima Sejdić Finci. Zornić i Pilav, u ustavu se Srbin, Bošnjak i Hrvat neće uopće pominjati, samo bi se jednom rečenicom reklo da članovi Predsjedništva ne mogu biti iz iste etničke grupe, a time se daje mogućnost i nacionalnim manjinama da konkurišu za šefa države, kazao je za Vijesti.ba profesor ustavnog prava Omer Ibrahimagić.

Više...

BiH prošle godine najviše uvozila naftu, lijekove, struju, ugalj pa čak i hljeb

  • Objavljeno u BiH

hljeb-policeBosna i Hercegovina prošle godine je uvezla robu u vrijednosti od 16.926.945.856 KM, a među top 20 uvezenih proizvoda su nafta, automobili, ugalj, lijekovi, struja, mašine, tekstil, hrana, pšenica, meso pa čak i hljeb i pekarski proizvodi. S obzirom na to da je pokrivenost uvoza izvozom u BiH veća za 61,5 posto, nije teško primijetiti deficit trgovinske razmjene naše zemlje.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com