Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 03 Januar 2018

Odloženo uvođenje fiskalizacije u Brčkom koje je bilo planirano za 1.1.2018.

  • Objavljeno u Brcko

ilustracija-fiskalizacijaBilo je govora o tome da će od samog početka, sada već tekuće, 2018. godine, odnosno njenog prvog dana na području Distrikta Brčko biti uspostavljen sistem fiskalizacije, ali ovo pitanje je odloženo za naredni period. Gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić je istakao da je u toku izmjena Zakona i da se već prošla procedura Ekonomsko socijalnog savjeta, gdje je i preloženo odlaganje fiskalizacije u Distriktu iz razloga što još uvijek nisu urađeni svi podzakonski akti, niti su nabavljeni softveri potrebni za uvođenje fiskalnih kasa za one koji će ući u sistem fiskalizacije. Fiskalizacije će, tvrdi on, svakako biti, samo je pitanje vremena. Trebalo bi, ako bude išlo po trenutnom planu, da zaživi za oko pola godine.

Više...

Evo šta je Policija Distrikta radila tokom vikenda i novogodišnjih praznika

brcko policija pronasla i oduzela kokain 647099223Tokom vikenda i novogodnišnjeg praznika, Policiji Brčko distrikta BiH prijavljene su 3 prijave o počinjenju krivičnih djela, i to krivično djelo "Teška krađa" u ulici Nikole Tesle u Brčkom (prijavljeno 29.12.2017. godine), zatim krivično djelo "Utaja" u ulici Braće Ćuskića u Brčkom (prijavljeno 29.12.2017. godine) i krivično djelo "Izazivanje opšte opasnosti" u ulici Stevana Mokranjca u Brčkom (prijavljeno 01.01.2018. godine)

 

Više...

Kako smo se potrudili da potragu za selektorom pretvorimo u nacionalistički vašar?

  • Objavljeno u Sport

pros osNije više bitno koji će trener biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amar Osim ili Robert Prosinečki. Bitno je u čijoj je kući rođen novi selektor i odakle potiču oni koji su za njega digli ruku, dva prsta, zeleni karton. Koga briga ko je kakav trener, važno je da novoizabrani zna bolje "plivati u močvari" te ko je i kako "dirigirao žrijebom", jer javnost u BiH najviše o tome priča. A zar tako treba da bude?

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com