Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 16 Decembar 2019

Kažu da je u BiH prosječna plata 932 KM

  • Objavljeno u BiH

KM novac333Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u oktobru ove godine iznosila je 932 KM i nominalno je viša za 4,2 posto u odnosu na oktobar prošle godine, te viša za 2,9 posto u poređenju sa decembrom lani.

 

 

Više...

Ove kineske lutke su veoma opasne i povučene su sa bh. tržišta

  • Objavljeno u BiH

lutkPrema dostavljenim nalazima iz prvog analitičkog izvještaja, a nakon hemijske analize 6. decembra, za koju uvoznik nije tražio superanalizu, utvrđeno je da ispitani uzorak odstupa od graničnih vrijednosti štetnih materija di(2-etiheksil) ftalat (DEHP) s liste ftalata na koje se odnose ograničenja

 

 

Više...

Promocijom knjige "Žena sa maramom" Udruženje "Beba više" proslavilo 6 godina rada

  • Objavljeno u Brcko

BDC BEBA VISE 500x280Građani Distrikta Brčko ostvaruju pravo na tri postupka vantjelesne oplodnje. Takođe imaju pravo na odabir klinike u zemlji ili inostranstvu. Brojni lijekovi već za trudnice se nalaze na esencijalnoj listi i potpuno su besplatni. Sve ove stvari omogućio je Fond Zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta uglavnom na inicijativu aktivista iz organizacije Beba više. Upravo pomenuta organizacija, nedavno je proslavila 6 godina rada i postojanja a tom prilikom promovisana je i knjiga Žena sa maramom.

 

 

Više...

Većina Brčaka će Novu godinu dočekati u svom gradu

  • Objavljeno u Brcko

topI pored nestašice koja vlada u društvu, u susret novogodišnjim blagdanima, mnogi Brčaci će godinu na izmaku ispratiti u nekoj od europskih zemalja, dok su se neki odlučili za zimovanje na našim planinskih ljepoticama. No, dobar dio anketiranih građana blagdane će, ipak, provesti u svom gradu.

 

 

Više...

Služba za arhiv Brčko obilježava Dan arhiva i arhivske službe: Brčko u štampi u austrougarskom periodu

  • Objavljeno u Brcko

arhiiU kulturnoj historiji Bosne i Hercegovine među važne datume spada i 12. decembar 1947. godine, dan kada je proglašena Uredba o Državnom arhivu Narodne Republike Bosne i Hercegovine i započela organizirana zaštita arhivske građe u Bosni i Hercegovini. Ovaj važan datum se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan arhiva i arhivske službe. Ove godine će 72 godine Arhiva i arhivske službe u Bosni i Hercegovini biti obilježeno prigodnim i raznovrsnim programima u Travniku, Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Brčkom i Bihaću. Centralna manifestacija se održava u Travniku.

 

Više...

Brčko: Usvojena odluku o izgradnji transportnog cjevovoda

  • Objavljeno u Brcko

vodovod 1 110816 tw630Vlada u Brčkom usvojila je odluku o izgradnji transportnog cjevovoda kojim bi bili napajani potrošači u istočnom i južnom dijelu Distrikta. Gradnja glavnog cjevovoda sa tri vodotornja i rezervoarom u Potočarima bila bi finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj od 13 miliona maraka.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com