Menu

InfoBrcko.com - Petak, 20 Decembar 2019

Brčko: Ove godine uz pomoć Zavoda za zapošljavanje posao dobilo 260 osoba

  • Objavljeno u Brcko

rad posaoU prethodne četiri godine brčanski Zavod za zapošljavanje je prošao složeni proces reforme svog rada i organizacije u skladu sa zahtjevima reformskog paketa i uz pomoć njemačke konzkultantske firme GOPA i švicarske agencije za razvoj i saradnju SDC, postao je jedna od najrazvijenijih službi koje se bave zapošljavanjem osoba u BiH, kako po pitanju obučenosti i osposobljenosti kadrova za rad sa nezaposlenim osobama i poslodavcima tako i po pitanju tehničke opremljenosti koja je u samom vrhu u BiH.

 

 

Više...

U proteklih pet godina preminulo 20 optuženih za ratne zločine

  • Objavljeno u BiH

DanBijelihTrakaSarajevo2019Oko 20 osoba protiv kojih je Državni sud potvrdio optužnice za ratni zločin preminulo je u proteklih pet godina prije izricanja konačne presude, zbog čega su krivični postupci protiv njih obustavljeni, dok je desetak predmeta u fazi “mirovanja” zbog bolesti optuženih.

 

 

Više...

Brčko: Osmanović podijelio paketiće djeci s posebnim potrebama

  • Objavljeno u Brcko

2019 12 20 Osmanovic paketici 1Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović danas je posjetio JU „Treću osnovnu školu” gdje je učenicima u dva posebna razreda uručio poklone povodom novogodišnjih praznika i ujedno čestitao na nedavno osvojenom prvom mjestu u košarci na Specijalnoj olimpijadi u Tuzli.

 

Više...

Brčko: Odredba o fiskalizaciji advokatske djelatnosti nije donesena saglasno statutu

  • Objavljeno u Brcko

advvoU postupku ocjene usklađenosti pravnih akata Apelacioni sud Brčko distrikta BiH, na sjednici vijeća održanoj dana 18.12.2019. godine, donio je presudu kojom je utvrdio da odredba člana 3. stav (1) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima Brčko distrikta BiH, kojom je fiskalizovana advokatska djelatnost, nije donesena u skladu sa članom 37. stav (1) Statuta Brčko distrikta BiH i da prestaje važiti danom objavljivanja ove presude u „Službenom glasniku Brčko distrikta BiH“.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com