Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 25 Septembar 2019

Stolariju iz Brčkog ugrađuje u Belgiji

  • Objavljeno u Brcko

dinKada su roditelji Dine Sulejmanovića početkom rata u BiH, poput mnogih drugih sugrađana, bili prisiljeni napustiti Brčko, iza sebe su ostavili ne samo imovinu nego i tek započeti projekt. Naime, njegov otac Vasif je krajem 1991. godine pokrenuo prvu lokalnu televiziju u BiH, nazvanu LTV Bosna. Prije osnivanja ovog medija, on se bavio fotografijom, a u gradu na Savi je posjedovao fotografsku radnju.

 

 

Više...

Brčko: Grantovi neprofitnim i drugim organizacijama 120.000 KM

  • Objavljeno u Brcko

novacČlanovi Vlade Brčko usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, po javnom pozivu. Za ove namjene iz budžeta Brčko distrikta BiH izdvojeno je 120.000 KM.

 

Više...

Brčko: U akciji CER 17 uhapšenih, za pet osoba raspisana potjernica

  • Objavljeno u Brcko

happ9U jučerašnjoj akciji kodnog naziva “CER” usmjerene na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja, slobode je lišeno 17 od ukupno 27 privedenih, dok je za pet osoba raspisana potjernica, saopštio je šef Policije Brčko distrikta, Goran Pisić na jutrošnjoj press konferenciji.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com