Menu

NetzaPet 550x50

Petak, 20 Mart 2020

Šeranić: Niko od putnika iz autobusa iz Austrije nije zaražen korona virusom

  • Objavljeno u BiH

 

Niko od putnika iz autobusa iz Austrije koji je jučer zaustavljen na Graničnom prijelazu Gradiška, nije zaražen koronavirusom – potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić.
Testirane su osobe iz Brčko Distrikta koje su bile, kako su navele, u kontaktu s osobom u Austriji, pozitivnom na koronavirus.

Nalazi su negativni i to je dobra vijest, jer su bili u autobusu sa drugim osobama po povratku iz Austrije. Te osobe, zajedno sa svima koji su bili u tom autobusu, ostaju u kućnoj izolaciji i nadležne službe će ih držati pod zdravstvenim nadzorom – rekao je Šeranić.
Pozvao je građane da ne prave vješačku nestašicu lijekova, jer je tržište medikamenata, kako je naveo, stabilno.

-Nastavit ćemo da radimo na tome da obezijedimo dovoljne količine lijekova neophodnih za građane, ali je važno da ih ne gomilaju u
kući, dok su drugima potrebni – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.
U tom bh.entitetu koronavirus potvrđen je danas kod novih 14 osoba, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 59, a u Bosni i Hercegovini na 83.

 

Više...

Brčko: Nisu poštovali samoizolaciju i policija ih pohapsila

  • Objavljeno u Brcko

poli82Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici u Brčkom kazao je da su policijski službenici u jednom selu na području Distrikta sinoć lišili slobode tri lica zbog nepoštovanja obavezne samoizolacije zbog korona virusa, te jedno lice s područja Distrikta koje radi kao medicinski tehničar u JZU „Zdravstveni centar Brčko”.

Više...

Maske oslobađaju

  • Objavljeno u BiH

satori na granicim prelazima BiHUkoliko ovih dana prošetate ulicama nekog bosanskohercegovačkog grada, ali i bilo kojeg drugog grada u svijetu, a u kojem se pojavio korona virus, uočit ćete ljude koji hodaju s maskama preko lica. Neki mediji su maske već okarakterisali „drugim licem korona virusa“.

 

 

Više...

Pomozimo Zokiju iz Brčkog (FOTO)

  • Objavljeno u Brcko

zoki 1Građanin Brčkog Igor Tomić pozvao je sve ljude dobre volje i one koji su u mogućnosti da pomognu našem sugrađaninu Zokiju iz naselja Eš koji živi u ulici Skendera Kulenovića 37.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com