Menu

NetzaPet 550x50

Ponedjeljak, 30 Mart 2020

Odlične vijesti: Najveći pad novozaraženih u Italiji dosad!

res 1585477991 italija preko 10000 umrlih iz austrije stizu dobre vijestiU Italiji je prema najnovijim podacima u posljednja 24 sata zabilježeno je 1.648 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad (-57%) broja novozaraženih u odnosu na jučer kada je zabilježeno 3.815 novih slučajeva. Ipak, treba naglasiti da je broj zaraženih danas premašio 100.000.

Više...

Korona virus: Pregled aktivnosti brčanske policije

  • Objavljeno u Brcko

policija srbija333Tokom proteklih 48 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zaprimili ukupno 112 prijava, izvršeno je ukupno 151 obilazak lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 148 osoba pronađeno na adresi stanovanja, dok tri osobe nisu, a 61-om licu uručena su rješenja o izolaciji i za sedam lica izdate su dopune tih rješenja. Izvršeno je ukupno 266 obilazaka objekata u cilju kontrole poštivanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za 16 lica izdati prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, a za 12 lica zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja. Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 59 pratnji koje su obuhvatile ukupno 170 lica, a koja su prolazila kroz Brčko distrikt BiH na putu prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Više...

Žrtva korona virusa: U Tuzli preminula žena iz Brčko distrikta

  • Objavljeno u BiH

 

U Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli danas je preminula starija žena kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom. Riječ je o pacijentici koja je ranije bila na liječenju u Medicinskom institutu "Bayer" (bivši Centar za srce).

Iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona potvrđeno je da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt.

- Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa - kazali su iz Kriznog štaba Tuzla.

Redakciji "Avaza" javila se unuka starice (73) koja je preminula

- Ona je ležala u Centru za srce s obizrom na to da je imala ugradnju tri stenta. U bolnici je bila od 16. marta. Tri dana po dolasku u bolnicu su joj ugrađeni stentovi. Kao posljedice te operacije bubrezi su prestali da joj rade, tako da su je zadržali nekoliko dana duže u bolnici kako bi se bubrezi vratili u normalu. Nakon pet-šest dana su nam javili kako je stanje stabilno i stvari idu nabolje, ali su utvrdili da ima upalu pluća - navela je Tanja Janković, koja se javila našoj redakciji.
Kako je navela, tek 28. marta starica je testirana na koronavirus, kada je ustanovljeno da je pozitivna.

- Jučer nam je javljeno da je prebačena iz Centra za srce u bolnicu određenu za liječenje bolesnika s koronavirusom, s obzirom na to da su rezultati pokazali da je pozitivna. Nismo imali više mogućnost da se čujemo s njom. Danas nam je javljeno da je preminula i da je uzrok njene smrt prestanak rada srca - navela je Tatjana.

Riječ je o pacijentici koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

U Bosni i Hercegovini dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom

Više...

Pokret SPD Brčko: TRAŽITI POMOĆ OD POBRATIMSKIH GRADOVA ST. LOUISA (SAD) I SAMSUNA (TURSKA)

bc bratApel Kriznom štabu i vlastima Brčko distrikta BiH da krenu u agresivnije i organizovanije prikupljanje donacija u ovo krizno vrijeme. Pokret SPD Brčko posljednih dana ukazuje potrebu pokretanja šire donatorske akcije na obezbjeđenju sredstava za nabvavku zdravstvene opreme, zaštitnih sredstava i osnovnih životnih namirnica za potrebe zdravstva i ugroženog stanovništva. Sada je već izvjesno da će se kriza vjerovatno produbljivati iz dana u dan te će biti sve više ugoroženih te da će posljedice krize trajati mjesecima nakon suzbijanja pandemije. Zato smatramo da je ova aktivnost neophodna i ne treba oklijevati jer se Krizni štab ne može osloniti na samo 35 miliona izdvojenih sredstava iz budžeta koja su izdvojena za ovu krizu izazvanu korona virusom.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com