Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 04 Mart 2020

Na pomolu rješenje za novu divlju deponiju smeća u Grčici

  • Objavljeno u Brcko

040320 grcica smetljiste 1 642x336Prije dvije godine inspekcijske službe Brčko distrikta naložile su uklanjanje divlje mini- deponije smeća i ograđivanje parcele preko puta ambulante i zgrade mjesne zajednice u Grčici. U međuvremenu, ograda je srušena, a građani ponovo u taj prostor bacaju otpad, što može izazvati zarazu i epidemiju, uz ružnu sliku koju ostaje u oku posmatrača.

Više...

Brčko: Osam porodica socijalne kategorije dobilo ključeve od novog stana

  • Objavljeno u Brcko

2020 03 04 uruceni kljucevi 3U okviru Regionalnog stambenog programa u BiH (RSP) Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u saradnji s Odjeljenjem za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja i Uredom gradonačelnika Brčko distrikta BiH organizovalo je danas ceremoniju uručenja ključeva od stana u novoizgrađenoj zgradi za osam porodica povratnika i raseljenih osoba u Brčko distriktu BiH.

Više...

Zbog sudara četiri automobila usporen saobraćaj kod Srebrenika

  • Objavljeno u BiH

 

U 11:30 sati na dijelu magistralnog puta Srebrenik - Lončari, u mjestu Ormanica dogodila se saobraćajna nesreća zbog koje je usporeno odvijanje saobraćaja.
Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić nam je kazala da su u ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala četiri automobila, a trenutno nema informacija o povrijeđenim osobama.

Do okončanja uviđaja kojeg obavljaju službenici Policijske stanice Srebrenik saobraćaj se na spomenutoj dionici magistralnog puta odvija usporeno, jednom trakom.

Više...

Izetbegović: Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj

 

Uže rukovodstvo SDA predvođeno predsjednikom Stranke Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom predsjedništva Fadilom Novalićem posjetili su predstavnike SDA u Hercegovini, gdje su održali radno-konsultativni sastanak sa članovima Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA HNK.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić kao domaćin sastanaka upoznao je rukovodstvo stranke o stanju u ovom kantonu, tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, narednim političkim aktivnostima, kao i planovima za 2020. godinu. Pored domaćina, pregled stanja u Mostaru prezentirao je predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago, te i ostali učesnici sastanka referirajući se po oblastima za koje su zaduženi..

Na počeku obraćanja, predsjednik Izetbegović čestitao je novoizabranom rukovodstvu KO SDA HNK na uspješno provedenim izborima u ovom kantonu, te im poželio uspjeh u radu. Izetbegović je zatim stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH sa naglaskom na aktuelne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja i daljem razvoju događaja u narednom periodu.

- Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u ovim pregovirama sa HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni - rekao je Izetbegović.

Tokom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva stranke za pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koje se kreiraju na ovom području naglašavajući kako ovaj kanton ima poseban značaj. Predsjednicima općinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju, saopćeno je iz KO SDA HNK.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com