Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 23 Juli 2020

Vučić Trebinje nazvao jednim od najljepših srpskih gradova, najavio da će Srbija tamo graditi aerodrom

 

Nakon današnjih sastanaka u Banjoj Luci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima, a najzanimljivija je bila ponovna najava gradnja aerodroma u istočnoj Hercegovini.
"Izašli s idejom da Srbija izgradi aerodrom u Hercegovini, koncesiono na 30 ili 35 godina. Nema tu finansijskog interesa, to je samo ulaganje!, najavio je Vučić.
Trebinje je jedan od najljepših srpskih gradova, dodao je, zbog toga ga treba povezati i avionskim linijama.
"Već od ponedeljka naša delagacija je spreman da ode tamo i krene da radi na tome", kazao je.
Vučić je gradnju manjeg aerodorma u između Trebinja, Gacka i Bileće povezao s dolaskom fabrika aviomotora u Srbiju te tezu da je to najsigurniji posao u narednih 60 godina.
Gradnja aerodroma u Trebinju je dugogodišnja trakavica, a milioni javnih sredstva su već potrošeni bez da je bilo šta već sagrađeno.

Više...

Predstavnički dom PSBiH potvrdio imenovanje Cikotića za ministra sigurnosti BiH

 

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH.

Za njegovo imenovanje glasalo je 18 poslanika, 13 je bilo protiv i dva suzdržana.

Nakon toga Cikotić je dao svečanu izjavu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je odluku o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, a odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja od Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Cikotić je na tu funkciju predložen nakon što je početkom juna ove godine dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com