Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 13 Avgust 2020

Na prodaju kralj koride bik “Medonja”, može i u zamjenu za džip, kamion, traktor

  • Objavljeno u BiH

Jovica i medonjaDvije posljednje Grmečke koride na Popovića brdu kod Oštre Luke i dvije uzastopne pobjede bika Medonje koji je svom vlasniku, pedesetogodišnjem Jovici Štikovcu iz Budimlić Japre donio prelazni pehar Koridorskog saveza RS uz zasluženo prvo mjesto. Doduše ovogodišnja 248. Grmečka korida bila je bez publike zbog pandemije korone i bila je simbolična, kako bi se nastavila tradicija bodljavine bikova na ovom mjestu.

Više...

Naša stranka - Brčko: Hitno isplatiti jednokratnu pomoć građanima koji se nalaze na Birou za zapošljavanje !!!

zaposljavanje 1Punih pet mjeseci  proteklo je od kako je u Brčko distriktu BiH proglašeno stanje pandemije izazvane  koronavirusom  tačnije COVIDOM 19, od tog trenutka većini populacije život se promijenio za sto osamdeset stepeni, kada su privredne i sve druge aktivnosti značajno  reducirane, kad je i snalaženje svedeno na minimum a strah od zaraze sve veća.

 

 

Više...

Ismet Dedeić: Vratiti gradski identitet Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

Ismet Dedeic jan 2016Zavod za planiranje projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH koji je formiran radi izrada strategija društeno-ekonomskog razvoja, te sačinjavanja prostorno-planske dokumentacije što uključuje infrastrukturne i javne objekte. Ključni razlog formiranja Zavoda je činjenica da u trenutnoj administraciji Distrikta, niti jedan uposlenik se ne bavi planiranjem niti učinkom istog, kao i to da je u minulih 19 godina, više od 15 miliona maraka izdvojeno za segment planiranja, te da je 177 ustanova uglavnom izvan Brčkog radilo planove koji, nerijetko nisu uopšte odgovarali stanju na terenu, jer su sačinjavani, a da se nije ni došlo u Distrikt, a kamo li da takavi projekati imaju osjećaj za specifičnosti samog grada i ovog pdostora.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com