Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 02 Septembar 2020

Karahasan: Tvrdoglavo vjerujem u Bosnu, jer je bosna ljubav

  • Objavljeno u BiH

hh7Akademik Dževad Karahasan, jedan od vodećih, ”najsnažnijih i najdojmljivijih” bosanskohercegovačkih književnika, intelektualac koji je izuzetno cijenjen u Evropi i svijetu prošle sedmice je u prostorijama historijske crkve „Paulskirche“ u Frankfurtu primio “Geteovu nagradu” (Goethe preises) za 2020. godinu.

 

 

Više...

BiH se sprema za nova zaduženja kod MMF-a

  • Objavljeno u BiH

novac euro20 240113Donesena odluka da se otvori proces pregovora sa MMF-om koji je bio blokiran zbog panedmije, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija na današnjem sastanku sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Više...

Generacije nam odrastaju u društvu u kojem je govor mržnje normalan

  • Objavljeno u BiH

image asset„Mi živimo u društvu u kojem je govor mržnje normalan, odnosno ljudi su se toliko adaptirali na njega da ga ni ne primjećuju, niti shvataju njegovu opasnost. Zadnji rat je itekako bio rasplamsan i izazvan govorom mržnje, a nakon rata i danas neke druge generacije odrastaju uz govor mržnje“, rekla je za BUKU Irena Đumić Jurić-Marijanović, psiholog i psihoterapeut iz Banjaluke.

Više...

Brčko: Raspisan Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada studentima generacije

  • Objavljeno u Brcko

stu888Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada studentima generacije I. (prvog) ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine kojima je u periodu od 1. 1. 2020. do 30. 9. 2020. godine dodijeljen dokument o proglašenju studentom generacije I. (prvog) ciklusa studija.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com