Menu

Princ iz Eleja 550x50

Nedjelja, 15 Januar 2023

Ustavni sud BiH o Zakonu o državljanstvu, Zakonu o zastavi i Schmidtovim odlukama

  • Objavljeno u BiH

ustavnisud Ustavni sud BiH trebalo bi da na dvodnevnoj plenarnoj sjednici, zakazanoj za četvrtak, 19. januar, razmatra zahtjev za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o državljanstvu BiH, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Cilj je, kako je pojasnio Denis Zvizdić, koji je u vrijeme podnošenja apelacije bio drugi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, omogućiti povrat državljanstva BiH za više od 100.000 lica koji žive u državama koje sada dozvoljavaju dvojno državljanstvo, dok im zakon u BiH to onemogućava.

Zvizdić je zahtjev za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o državljanstvu podnio 4. jula prošle godine.

Više...

Šta će izgradnja autoceste značiti tuzlanskim privrednicima koji su u blokadi već 20 godina

  • Objavljeno u BiH

tuzla orasje brza cesta Tuzlanski kanton u saobraćajnoj blokadi se nalazi više od 20 godina, a dotrajala putna infrastruktura velike probleme stvara privrednicima, koji s nestrpljenjem očekuju najavljeni početak izgradnje prve dionice autoceste od Tuzle do Brčkog, odnosno Orašja.

U protekle dvije decenije najmanje pažnje posvećeno je Tuzlanskom kantonu, koji nema izgrađen nijedan centimetar brze ceste ili autoputa, iako se iz ove regije naše zemlje najviše izdvaja za tu namjenu.
Dotrajale saobraćajnice veliki problem stvaraju privrednicima, posebno prijevoznicima kojima bi velika olakšica bila u sanaciji postojećih, ali i izgradnji novih putnih pravaca.

Više...

Mehmedović pozvao EU i Bundestag na istragu korupcije Schmidta i Hrvatske

  • Objavljeno u BiH

mehmed Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu PSBIH pozvao je na istragu protiv Christiana Schmidta i Hvatske.

"Hrvatska je Katar, a Schmidt je Eva Kaili – EU mora provesti istragu nakon priznanja Konakovića o razmjerama korupcije u slučaju tihog državnog udara koji je Hrvatska preko Schmidta izvršila u F BiH izmjenom izbornog zakona i Ustava F BiH. Sada Zagreb preko Osmorke traži da Scmidt donosi nove odluke – da „odblokira“. Ako ovo nije korupcija ne znam šta je: Naruči bonske ovlasti od Schmidta! To sad Osmorka radi u ime Zagreba jer sami su priznali da to Zagrebu odgovara", istakao je Mehmedović.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com