Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 24 Januar 2023

Potpisivanje Memoranduma o saradnji

  • Objavljeno u Brcko

B695A726 F51B 4846 BCB8 E8DF1BEEF936Dana 24.1.2023. godine potpisan je Memorandum o saradnji između Ekonomskog fakulteta Brčko, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Više...

Fantastična utakmica Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda iako je igrao "samo" 27 minuta

  • Objavljeno u Sport

b 230124005
 

 

 

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je fantastičan meč u pobjedi svog Portlanda protiv San Antonija na domaćem terenu rezultatom 147:127, a na kraju je susret završio s double-double učinkom i ubačenih 25 poena.

 

Da će susret biti izuzetno efikasan moglo se naslutiti već u prvoj četvrtini kada je ubačeno 78 poena, a Portland je imao vodstvo od 40:38, da bi u drugoj dionici San Antonio postigao nešto više poena i na pauzu se otišlo izjednačenim rezultatom 74:74.

 

Odlučujuću razliku Portland je napravio u trećoj četvrtini koju su pobijedili rezultatom 45:27, nakon čega su meč samo mirno priveli kraju i došli do izuzetno važne pobjede, 22 u ovoj sezoni, kojom su najavili povratak u borbu za mjesta koja vode u play-off.

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Lillard koji je ubacio 37 poena uz jedan skok i 12 asistencija, a dobar učinak ostvario je i Simons sa 26 ubačenih poena.

 

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo nešto manje od 27 minuta, a za to vrijeme ubacio je odličnih 25 poena, imao 11 skokova i dodao sedam asistencija, što znači da su ga samo tri asistencije dijelile od triple-double učinka.

 

Naš igrač je imao 14 šuteva iz igre i 10 pogodaka, dva od četiri puta je bio precizan za tri poena, a imao je tri ukradene i tri izgubljene lopte.

 

U poraženoj ekipi istakao se Johnson, koji je ubacio 20 poena.

 

Ostali rezultati:

Detroit - Milwaukee 130:150

Orlando - Boston 113:98

Chicago - Atlanta 111:100

Houston - Minnesota 119:114

Utah - Charlotte 120:102

Sacramento - Memphis 133:100

 

 

Izvor: klix

Više...

Danas u Brčkom oblačno sa kišom

Brčko 19.01.2023 kiša

 

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni je registrovan slab snijeg ili susnježica. U nizinama pada i slaba kiša. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Livno -4; Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 0; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Prijedor i Sanski Most 1; Banja Luka, Stolac, Tuzla i Zenica 2; Bijeljina, Doboj i Gradačac 3; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7°C.




Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. U nizinama će padati i kiša. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.



U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka 2°C.

 

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda RS danas u Brčkom oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će 4°C.

 

L AM

 

 

Biometereološka prognoza

Tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima, ponajviše astmatičarima i osobama sa ishemijskim problemima, uzrokovaće poteškoće, izraženije u hladnijim prijepodnevnim satima. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje. Negativni uticaj vremenskih prilika biće slabije izražen u Hercegovini, gdje će uz manju naoblaku biti toplije i ugodnije.

Više...

Pregled sigurnosnih događaja od 20.01. od 06.00 sati do 23.01.2023.godine do 06.00 sati

pregleddog

 

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela teške krađe iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

- Izdvajamo događaje od dana 20.01.2023. godine kada su policijski službenici slobode lišili lice M.A. rođen 1977. godine iz Modriče za kojim je Policijska uprava Doboj raspisala potjernicu po naredbi Osnovnog suda Modriča 03.09.2022. godine. O navedenom je obaviještena Sudska policija Doboj čiji su službenici preuzeli navedeno lice.

 

- I drugi događaj od dana 22.01.2023. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom redovnih poslova i zadataka slobode lišili lice M.Đ. rođen 1981. godine iz Brčkog za kojim je Osnovni sud Brčko distrikta BiH dana 12.01.2023. godine izdao naredbu za raspisivanje potjernice zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira tokom kojeg je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

 

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode od kojih izdavajamo onu koja se dogodila dana 22.01.2023. godine u 13.41 sati u ulici Mostarska, a u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke „Audi” i pješak. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da je navedeno lice s područja opštine Modriča i da je vozilom upravljao prije stocanja prava na upravljanje, te da je maloljetni pješak zadobila teške tjelesne povrede koje nisu opasne po život. Izvršen je uviđaj na licu mjesta, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Za vrijeme vršenja uviđaja u periodu od 14.00 do 15.45 sati na dijelu puta u ulici Mostarska saobraćaj je u potpunosti bio zatvoren za sva vozila i odvijao se alternativnim pravcima.

 

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola,tri vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer je upravljao mopedom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog jer je upravljao vozilom sa nepravilno smještenim teretom.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com