Menu

Brčko: Izborna komisija zaprimila kandidatske liste i glasačke kutije Istaknuto

 

Izborna komisija Distrikta, tehnički se spremajući za 15. novembar, trenutno provodi obuku svih članova biračkih odbora, te kreće u aktivnost nabavke zaštitnih sredstava u skladu sa mjerama na prevenciji pandemije, za što je brčanska Vlada izdvojila 60.000 maraka.

„Obuka za 1.318 članova biračkih odbora, koja je počela sredinom mjeseca biće okončana 1. novembra, a Izborna komisija je zaprimila i neosjetljivi birački materijal, koji podrazumijeva kandidatske liste, glasačke kutije, te potrošni materijal koji koristi birački odbor“, rekla je predsjednica ove komisije, Andrea Mrkonjić.

Kako bi na dan izbora, 15. novembra, sve proteklo i u skladu sa odlukama Kriznog štaba, u pogledu zaštite od pandemije, iz budžeta Distrikta izdvojeno je 60.000 maraka za nabavku neophodnih zaštitno-higijenskih sredstava.

„Jedan član iz svakog biračkog odbora biće zadužen za održavanje takozvane epidemiološke distance među biračima, a drugi da beskontaktnim toplomjerom provjeri temperaturu svakog od glasača“, precizirala je Mrkonjić.

Inače, iz Komisije mole birače da prilikom glasanja nose masku, te da koriste vlastitu hemijsku olovku, koja piše plavo.

 

izvor: Radio Brčko

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com