Menu

SBB Brčko: Ismet Dedeić isključen iz stranke Istaknuto

Ismet Dedeic jan 2016Odbor Organizacije SBB za Brčko distrikt BiH je na sjednici održanoj 09. oktobra 2020. godine donio Odluku o isključenju iz stranke gospodina Ismeta Dedeića i njegovom brisanju iz evidencije članstva zbog kršenja Statuta SBB-a.

 

Ovu odluku Odbor je donio sa 25 glasova ZA, tri SUZDRŽANA i  jednim glasom PROTIV.

 

Ismet Dedeić je u posljednjih šest mjeseci otvoreno djelovao radeći suprotno Statutu Saveza za bolju budućnost sa ciljem da nanese što veću štetu Savezu, umanji izborni rezultat a sve u korist drugih političkih partija i ostvarivanja podrške izbora na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanja i razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Ovim činom je jasno pokazano da se problem zapošljavanja mladih ogleda samo na riječima a ne u djelima što je u suprotnosti sa temeljnim principima Saveza za bolju budućnost.

 

Napominjemo da Organizacija Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH sa izborom gospodina Ismeta Dedeića na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i izgradnju nema nikakve veze i od toga se u cjelosti ograđujemo, stoji u saopštenju SBB-a.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com