Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ko će osvojiti ključne države? Istaknuto

 

Izborna utrka za predsjednika SAD-a svela se na nekoliko ključnih država: Arizonu, Georgiju, Wisconsin, Michigan i Pennsylvaniju.

BBC u svojoj analizi podsjeća da Arizona, po svemu sudeći, naginje Bidenu, što znači da bi demokratski kandidat morao osvojiti još dvije od tri ključne države – Wisconsin, Michigan i Pennsylvaniju – kako bi osigurao pobjedu, prenosi Index.hr.

Posljednji rezultati pokazuju da je Joe Biden preuzeo vodstvo u Wisconsinu, iako je prednost vrlo mala – oko 10.000 glasova. No, velik dio glasova koji još nisu prebrojani mogao bi ići u korist demokratima, možda dovoljno da mu donesu pobjedu.
U Pennsylvaniji se mora prebrojati više od 1.4 miliona glasova, što bi moglo potrajati danima. Veliki gradovi poput Detroita u Michiganu i Milwaukeeja u Wisconsinu još uvijek nisu prebrojali i prijavili sve glasove, a oni će gotovo sigurno ići u korist demokrata, navodi BBC.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com