Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 08 Avgust 2017

Kazne za nepropisno držanje psa u BiH od 30 do 10.000 KM, izvođenje samo s brnjicom i na povocu

  • Objavljeno u BiH

psiIako Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja BiH, Pravilnik o zaštiti pasa koji se drže kao kućni ljubimci i Pravilnik o držanju opasnih životinja jasno propisuju uslove pod kojim se psi smiju držati kao i uslove pod kojima se smiju izvoditi na ulicu, nerijetko svjedočimo kršenju odredbi. Kazne za kršenje zakonskih odredbi kreću se od 30 KM do 10.000 KM.

Više...

Brčko: Devastirani objekti prijetnja stanovnicima MZ Centar 3

  • Objavljeno u Brcko

naslovna-centar-3-642x336Nekoliko desetaka stanovnika brčanske mjesne zajednice Centar 3, uglavnom starijih osoba, liječi se u Domu zdravlja Brčko umjesto u lokalnoj ambulanti, u krugu bivše kasarne, dok većina stanovnika iz susjednih i udaljenijih naselja, poput Grčice, ima obiteljskog liječnika upravo u ovoj ambulanti.

Više...

U prigradskim naseljima tanji mlaz u česmama

  • Objavljeno u Brcko

voda838Uslijed ektremno visokih temperatura prethodnih dana, na području Brčko distrikta ukupna potrošnja vode je povećana za 30%, što je izazvalo određene probleme u distribuciji vode, naročito u prigradskim naseljima.

Više...

AGRANA-STUDEN preuzela Ormož

  • Objavljeno u Brcko

ORMOZ Slovenija - AGRANA-STUDEN GrupaStrateškim pozicioniranjem u okviru Europske unije AGRANA-STUDEN Grupa od ove godine posjeduje pakirni i logistički centar Ormož u Sloveniji. Kupovinom pakirnog centra, silosa i skladišnog prostora ojačana je pozicija AGRANA-STUDEN Grupe za nesmetano i blagovremeno snadbijevanje šećerom tržišta Europske unije, Zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta.

Više...

Manifestacija "Župsko sijelo 2017" u Boću okupila preko hiljadu posjetitelja

  • Objavljeno u Brcko

boceŠest kilometara južno od Brčkog u selu Boću već 24 godine za redom odvija se kulturno-sportska i zabavna manifestacija koja je još davne 1994. godine pokrenuta u glavnom gradu Austrije kao skup dijaspore, da bi 1996. godine bila preseljena u Boće i od tada se kontinuirano održava do današnjih dana. Manifestacija je tada nazvana „Župsko sijelo", a okuplja mještane tri brčanska sela Boće, Boderište, Dubravice te njihove goste i sve ljude dobre volje.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com