Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 25 Januar 2018

Zvanične institucije Distrikta spremne da pomognu JP "Komunalno Brčko" u prevazilaženju krize

  • Objavljeno u Brcko

mdVršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" Mirsad Đapo imao je danas neformalni sastanak sa šefom Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Mićom Stevanovićem, predsjednikom Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu životne sredine u Skupštini Brčko distrikta BiH Radoslavom Bogičevićem i predsjednikom Komisije za zaštitu ljudskih prava u Skupštini Distrikta Nenadom Kojićem, koji je ujedno i zaposlenik ovog javnog preduzeća.

Više...

Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta

  • Objavljeno u Brcko

Foto-1-Pripremni-sastanak-1-678x381Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su dnevni red 24. redovne sjednice Skupštine koja će biti održana 31. januara 2018. godine. Pred poslanicima će se naći nekoliko nacrta zakona u prvom čitanju među kojima Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

Više...

Brčko: Devet novih lijekova na Esencijalnoj listi

  • Objavljeno u Brcko

lijek09cOd 1. februara 2018. godine u Brčko distriktu počinje primjena nove, dopunjene, Esencijalne liste lijekova. Predsjednik Komisije Fonda zdravstvenog osiguranja koja je nadležna za utvrđivanje sadržaja Esencijalne liste lijekova, prim. dr. Admir Čandić, ističe da su neki lijekovi vraćeni, kao što je ranitidin (ranisan), ali da su odabrani i novi, koji će prvenstveno posužiti za liječenje kardiovaskularnih i drugih obiljenja.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com