Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 16 Oktobar 2018

Brčko: Zbog pucanja iz pištolja na osam lica Tužilaštvu podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

  • Objavljeno u Brcko

p09iiiiiiiiiiiiiiiiiiDana 15.10.2018. godine nešto iza 15,00 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu putem telefona da je na području sela Gornja Skakava, opština Brčko NN muško lice pucalo iz vatrenog oružja-pištolja u pravcu osam lica koja su se nalazila na toj lokaciji, nakon čega su sva osmorica sa dva motorna vozila pobjegla u pravcu sela Bijela, opština Brčko.

 

Više...

Brčko: Klub za traženja posla ponvo aktivan

  • Objavljeno u Brcko

klu8Sredinom avgusta Zavod za zaposšljavne Brčko distrikta BiH je prešao u nove prostorije i započeo sa radom po novim procedurama, uvodeći na taj način usluge šalterskog poslovanja, individualna i grupna savjetovanja, informativni seminar i ponovo je aktivirao Kluba za traženje posla.

 

Više...

Brčko: 'Mi smo izolirani otok u BiH. Živimo bolje od ovih u Federaciji i Republici Srpskoj'

  • Objavljeno u Brcko

brc6Kada ih se pita kako žive, oni baš i ne kukaju. Plaće su, složit će se, niske, dosta je nezaposlenih, ali još uvijek im je bolje, uvjeravaju nas, nego u drugim gradovima BiH. Dok su u ostatku države nedavni izbori raspirili međuetničke strasti, pa čak izazvali i val prosvjeda, oni žive i rade jedni uz druge, kao da ih se sve to uopće ne tiče. Ne pune ni novine pričama o sukobima Hrvata, Bošnjaka i Srba jer toga kod njih, tvrde sva tri naroda, odavno nema. Ukratko, svijet su za sebe. Dobrodošli u Brčko Distrikt!

Više...

Ovo malo duše: Nakon probijanja tunela, Josip Broz uputio se iz Brčkog u...

  • Objavljeno u Brcko

tit zeNakon probijanja tunela, Josip Broz uputio se iz Brčkog u posjetu omladinskim brigadama. U srebreničkom selu Rapatnica, kako su tada zvali i srebreničku Željezničku stanicu, održao je govor okupljenim graditeljima pruge i narodu iz okoline. Nakon govorancije, Maršal se uputio u posjetu samom tunelu, gdje je propitivao omladince: "Koliko imaš godina?", a omladinci, dršćući od uzbuđenja, odgovarali su: šesnaest, sedamnaest, šesnaest, i sve tako.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com