Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 22 Oktobar 2018

Obrazovanje odraslih u Brčko distriktu BiH pomjerilo se sa mrtve tačke

  • Objavljeno u Brcko

logo2Obrazovanje odraslih u Brčko distriktu pomjerilo je se sa mrtve tačke. Usvajanjem Zakona o obrazovanju odraslih Brčko distrikta BiH biće omogućeno jedino javnim ustanovama da organizuju obrazovanje odraslih ako se u cijelosti uzme činjenica da je potrebno obezbijediti prostor, opremu i nastavna sredstva, kao i dovoljan broj predavača koji bi bio osposobljen i akreditovan za obrazovanje odraslih.

 

Više...

Skendera Kulenovića mrze jer je napisao 'Stojanku majku Knežopoljku'

  • Objavljeno u BiH

kulenovic-kikic4-CustomI sve je to mnogostruko životno iskustvo Skender Kulenović ugrađivao u svoju literaturu uvjeren kako će melodije njegovih poema mijenjati svijet preoblikujući ga u jedno utopijsko mjesto, ne shvatajući da će njegova poezija jednom biti predočena kao glavni dokaz njegove hipotetičke krivice.

 

 

Više...

Jerko Lijanović osuđen na 12 godina zatvora

  • Objavljeno u BiH

jerko-lijanovic-sudjenje-700x402Sud BiH danas je izrekao prvostepenu presudu u predmetu protiv Jerka, Slave i Joze Ivankovića Lijanovića i drugih osoba optuženih za organizirani kriminal, pranje novca, poreznu utaju, neplaćanje poreza te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava.

 

Više...

Na današnji dan: Atentat na novinara Željka Kopanju

  • Objavljeno u BiH

zeljko kopanja1Na današnji dan 22. oktobra 1999. izvršen je atentat na novinara Željka Kopanju, piše Patria. Rođen je1954. u Kotor Varoši. Završio je Ekonomski fakultet. Za vrijeme rata u BiH radio je kao novinar beogradskog nedjeljnika "Telegraf", gdje je objavljivao tekstove o kriminalnim radnjama tadašnje vlasti Srpske Republike. Nakon rata u Banjoj Luci osniva dnevni list "Nezavisne novine" koji kritički piše o vladavini SDS-a i o režimu srbijanskog lidera Slobodana Miloševića. Tokom 1999. godine "Nezavisne novine" pišu i o ratnim zločinima srpskih snaga u BiH.

 

Više...

Intervju sa Kočom Popovićem iz 1989: Milošević je običan bankarski pacov, zbog njega će biti krvi do koljena

  • Objavljeno u BiH

tito-i-kocaVi znate da sam ja rođeni Beograđanin, ali nisam velikosrbin. Ja sam kosmopolita. Kad se 1971. nije moglo pisati Jugoslaven, ja sam u rubrici nacionalnost napisao: Srbin po rođenju. Ovo što se sada dešava u Srbiji nije mi nimalo simpatično. To je jedan uzak, veoma opasan nacionalistički program. Milošević je običan bankarski pacov, zbog njega će biti krvi do kolena

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com