Menu

InfoBrcko.com - Srijeda, 24 Oktobar 2018

Selo u srednjoj Bosni: Čuli smo pse kako laju, ali ovo nismo očekivali

  • Objavljeno u BiH

danijel-juric-696x456Jutros oko dva sata u selu Kula na porodičnom imanju Danijela Jurića kažu da su oko dva sata ćuli lavež pasa. Međutim, nije im ništa bilo neobično pošto žive na selu, a nisu ni posumljali da se kod njihovih ovaca odvija drama. Vukovi su napali ovce koje su bile u svom toru, sa dva psa koji su čuvali stado.

 

Više...

Osnovne škole u Distriktu dobile sportsku odbojkašku opremu

  • Objavljeno u Brcko

2018-10-24-Svecano urucena sportska oprema u 15 skola-2Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić danas je u sportskoj sali Gimnazije u Brčkom u okviru projekta „Igraj odbojku, rasti sa njom" u organizaciji Odbojkaškog saveza BiH i pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške konfederacije svečano uručila odbojkašku opremu za petnaest osnovnih škola na području Brčko distrikta BiH.

 

Više...

Od polovine 2019. godine puna transparentnost finansija sudija i tužilaca

  • Objavljeno u BiH

sudij87Usvajanjem Pravilnika o podnošenju, provjeri i obradi finansijskih izvještaja sudija i tužilaca i Obrasca finansijskog izvještaja, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) od 1. januara 2019. godine uvodi visoke standarde vezane za transparentnost finansija sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com