Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 25 Oktobar 2018

Tuzlaci žive uz ekološku bombu: Visokotoksični otpad i dalje prijeti zdravlju građana

  • Objavljeno u BiH

tz7Nekada vrlo prosperitetna hemijska industrija u Tuzlanskom kantonu iza sebe je ostavila velike količine izuzetno opasnog visokotoksičnog otpada koji se nalazi na nekoliko lokacija u Tuzli. Zdravlje građana ozbiljno je ugroženo, odlagališta predstavljaju svojevrsnu ekološku bombu, a nadležni su i dalje nijemi na ovaj problem koji prijeti nesagledivim posljedicama.

 

Više...

Otok star 2.000 godina nestao gotovo preko noći

otok-nestao-696x456Čitav jedan otok havajskog arhipelaga nestao je u Pacifiku i to, kako se čini, preko noći. Naučnici su potvrdili da je udaljeni otok East Island, inače dom ugroženoj havajskoj morskoj medvjedici i zelenoj morskoj kornjači, rapidno propao pod utjecajem snažnog uragana Walake koji je pogodio otočje početkom oktobra.

 

Više...

Sutra u Bijeloj „Dani kruha" i sajam slastica

  • Objavljeno u Brcko

kruhDani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kao i sajam slastica manifestacija je koja se već dugi niz godina odvija u MZ Bijela kod Brčkog, a u organizaciji JU Desete osnovne škole Bijela te lokalnih kulturno-umjetničkih društava.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com