Menu

InfoBrcko.com - Petak, 05 Oktobar 2018

Ratko Mladić pred novim Vijećem 6. novembra

  • Objavljeno u BiH

twitter-ratko-mladic-696x456Sutkinja Prisca Matimba Nyambe prvi put će predsjedavati radom Žalbenog vijeća na suđenju bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću 6. novembra, za kada je planirano održavanje statusne konferencije.

 
Više...

Samo u BiH: Potpredsjednica VSTV-a tužila sudiju Suda BiH

  • Objavljeno u BiH

peric sudac-696x456Nakon što je potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Jadranka Lokmić-Misirača protiv njega podigla tužbu za klevetu, sudija Suda BiH Branko Perić pokrenuo je pitanje da li sudovi mogu rješavati predmete u koji su uključeni rukovodioci VSTV-a.

 

Više...

Mladi u Brčkom protiv podjela

  • Objavljeno u Brcko

Brcko zeleniloPavle Vuisić, Mustafa Nadarević i Boris Dvornik u Brčkom. Nije vic, niti anegdota, već inicijativa grupe mladih iz ovog grada koji žele da pošalju poruku mira.

 

Više...

Ministarstvo pravde BiH uspostavilo je web portal koji omogućava proces online registracije nevladinih organizacija

  • Objavljeno u BiH

ZbirniRegistri004Kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje u unaprjeđenju transparentnosti rada i uvođenju novih i suvremenijih pristupa u radu uprave, te pripremanju za budući rad na načelima eUprave, Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine (BiH) je u suradnji s projektom Europske unije: Izgradnja kapaciteta institucija vlasti za vođenje dijaloga o javnim politikama s civilnim društvom (CBGI projekt), uspostavilo web portal koji omogućava proces predregistracije nevladinih organizacija.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com