Menu

InfoBrcko.com - Utorak, 13 Novembar 2018

Brčko: Inovativne ideje nastavnika Ernada Osmića

  • Objavljeno u Brcko

ernad4Nastavnik bosanskog jezika i književnosti Ernad Osmić iz Brčkog već je nebrojeno puta pokazao kako inovativan pristup može pomoći učenicima u lakšem savladavanju gradiva. Njegova posljednja ideja dodatno je motivisala učenike ali i pokazala koliko predan i napredan nastavnik može postići.

 

Više...

O Brčaku Aziz Agi pišu se i knjige

  • Objavljeno u Brcko

aziz aga5Da Aziz Aga Šehović iz Brčkog nije šala i "lutka za igranje" potvrđuje i pisanje književnika o ovom poznatom, "merhametli insanu" koji širi pozitivnu energiju i dalje od Brčkog i Bosne i Hercegovine.

 

Više...

Poslovni ambijent i investicije u Brčko distriktu BiH

  • Objavljeno u Brcko

business-planAmbijent u kome posluju privredni subjekti u Brčko distriktu BiH karakterišu: liberalizacija spoljnotrgovinskog režima, otvorenost i neuređenost domaćeg tržišta, nedovoljna podrška državnih institucija, značajno učešće sive ekonomije, kao i otežan pristup izvorima finansiranja. Zbog svega toga su, prije svih, mala i srednja preduzeća izložena nelojalnoj konkurenciji. Preduzeća koja zapošljavaju više od pedeset radnika imaju manje problema kada je u pitanju nelojalna konkurencija, dok su mikro i mala preduzeća posebno osjetljiva na ovu pojavu. Opadanje platežne moći stanovništa i sve veći problemi naplate dospjelih potraživanja značajno pogoršavaju poslovanje ovih preduzeća. Tu su i određene administrativne prepreke koje privrednicima stvaraju poteškoće u radu, zbog čega je neophodna reforma postojećih administrativnih procedura, kao i njihovo prilagođavanje poslovnom okruženju.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com