Menu

InfoBrcko.com - Subota, 17 Novembar 2018

Večeras u Brčkom predstava "Kad bi Sombor bio Holivud"

  • Objavljeno u Brcko

kad-bi-sombor-bio-holivud-predstava-jpg 660x330U okviru 35. Susreta pozorišta Brčko distrikta BiH večeras u brčanskom Domu kulture sa početkom u 19:30 sati odigrati će se predstava "Kad bi Sombor bio Holivud" Narodnog pozorišta Sombor, Srbija u režiji Kokana Mladenovića i isnpirisana tekstom Radoslava Mladenovića.

 

Više...

Jakov Amidžić, direktor Festivala: OPET SE IMAMO ČIME POHVALITI

  • Objavljeno u Brcko

Jakov Amidjic932Ove godine Susreti pozorišta / kazališta Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH održavaju se 35. put. Dakle, ove godine obilježavamo mali jubilej. Kada je davne 1974. pokrenut ovaj, tada najveći republički kazališni festival, mnogi su se u Sarajevu i u drugim velikim gradovima Bosne i Hercegovine čudili – otkud takav festival u tako malom gradu! Još više su se čudili kada smo ga uspješno obnovili 2002. godine. Nije bilo lako obnoviti Susrete u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i mi smo tada naišli na otpore od strane nekih teatara i pojedinaca. No, sve to je prebrođeno, Festival ide dalje unatoč svim svojim problemima. Vraćen je ovom festivalu prijeratni respekt. Ja sam u cjelini zadovoljan radom iza sebe, radom svih koji sudjeluju u organizaciji ovog velikog festivala, ovog blagdana teatra u Brčko distriktu i cijeloj Bosni i Hercegovini. Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je ponosan zbog toga.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com