Menu

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 05 Novembar 2018

Sutra u Brčkom počinje "2. Biznis forum"

  • Objavljeno u Brcko

bf2Drugi Biznis forum Brčko distrikta BiH bit će otvoren sutra /6. novembra/ i trajat će tri dana, a prema odluci organizacionog odbora, tema foruma je „Stanovništvo u funkciji privrednog razvoja", najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

 

Više...

Oštećen spomenik u naselju Dizdaruša

  • Objavljeno u Brcko

diz7Nepoznati vandali oštetili su Spomenik šehidima i poginulim braniteljima u naselju Dizdaruša. Odnešena su i dva reflektora kao i dvije klupe koje su se nalazile oko spomenika. Incident je prijavljen Policiji Brčko distrikta BiH.

 

Više...

Održan konsultativni sastanak o učešću marginalizovnih grupa u procesima odlučivanja, pravima nacionalnih manjina i pitanjima rodne ravnopravnosti

  • Objavljeno u Brcko

Konsultativni sastanak Foto 1U organizaciji Komisije za zaštitu ljudskih prava, Komisije za ravnopravnost spolova Skupštine Brčko distrikta BiH i Misije OSCE-a u BiH danas je u Skupštini održan konsultativni sastanak na temu učešća marginalizovanih grupa u procesima odlučivanja i izradi zakonskih akata, prava nacionalnih manjina i pitanja rodne ravnopravnosti. Sastanak je održan na inicijativu Antidiskriminacionog foruma Brčko distrikta BiH s ciljem iznalaženja rješenja za probleme marginalizovnih grupa građana i jačanja saradnje sa skupštinskim tijelima.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com