Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 08 Novembar 2018

Korajski boem

  • Objavljeno u BiH

korajUz natuknicu kako su Sarajlićeve pjesme izražavale lutalački, proleterski duh nezaposlenih radnika i umnih buntovnika, Begić navodi i bizaran i tugaljiv podatak o njemu: "Napisao je mnogo pjesama koje su, izgleda, poslije njegove iznenadne smrti pred II svjetski rat, nepažnjom bile uništene. A uništila ih je, kako se moglo doznati, njegova vlastita mati, koju je neviđenom ljubavlju volio, ne znajući šta to predstavlja, ona je njegove papire spalila odlažući s njima vatru"

 

Više...

Čovjekov let na Mjesec između stvarnosti i filma

mjesFilm prvi put donosi i ekranizaciju samog spuštanja na Mjesec i Armstrongovog koračanja, ali bez američke zastave, koja bi, prema mišljenju režisera, ovaj civilizacijski trenutak svela samo na SAD. Upravo ova scena, o kojoj su iznesene mnogobrojne teorije zavjere, od savršenosti kvalitete fotografija, izostanka zvijezda na nebu, vihorenja zastave, postojanju sjena koje nije uzrokovala Sunčeva svjetlost (Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?, 2001), na krajnje realističan, uvjerljiv, precizan i detaljan način oživljava jedan od najvažnijih trenutaka za čovječanstvo, u kojem čovjek nikada nije bio dalje od "svoje" Zemlje, a nikada bliže svom Stvoritelju.

 

Više...

50% građana odlazi iz Brčkog i BiH zbog osjećaja nesigurnosti

  • Objavljeno u Brcko

putniciU organizaciji Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH danas je na Ekonomskom fakultetu u Brčkom održana javna diskusija o potrebi za nastavkom socioekonomskih reformi s ciljem da se pripadnicima akademske i poslovne zajednice, te predstavnicima nevladinog sektora i studentima pruži prilika za razgovor o prioritetima budućih vlasti i konkretnim mjerama ka njihovom ispunjenju.

 

Više...

Otvoren 17. Međunarodni sajam privrede u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

2018-11-08-Otvoren 17 Sajam privrede-2U organizaciji Privredne komore Brčko distrikta BiH, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, danas je svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede u Brčkom. Na 1.500 kvadratnih metara okupilo se više od 150 izlagača iz BiH i zemalja regije iz raznih sektora privrede. Sajam je otvoren za posjetioce od 10.00 do 19.00 sati do 10. novembra, u bivšem tržnom centru „Tropik".

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com