Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 14 Februar 2018

Vlada Distrikta dala saglasnost za projektni zadatak izrade strategije razvoja

  • Objavljeno u Brcko

2018-02-14-31 RSVVlada Brčko distrikta BiH održala je 31. redovnu sjednicu na kojoj je dala saglasnost na projektni zadatak za izradu Nacrta strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2018–2025. godina i uputila ga u skupštinsku proceduru. Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da je prethodna strategija istekla prošle godine te će nova biti urađena po jedinstvenoj metodologiji kakva se koristi u Evropskoj uniji, na državnom i entitetskom nivou.

 

Više...

Prekinuta 25. redovna sjednica Skupštine Distrikta, nastavak za 15 dana

  • Objavljeno u Brcko

25. sjednicaPoslanici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su danas na 25. redovnoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH u prvom čitanju, dok je razmatranje Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici u drugom čitanju odloženo za narednu sjednicu Skupštine.

 

Više...

Vjerovali ili ne: U Hercegovinu uvoze i kamen

  • Objavljeno u BiH

kamen-kamenolom''Trenutačno se samo 15 posto domaćeg kamena i prodaje na bosanskohercegovačkom tržištu dok je onog iz uvoza 85 posto, što jasno govori o nepotrebnom deficitu u ovom materijalu. Tradicija proizvodnje i kvaliteta je tu kao i specifičnosti kamena u Jablanici, Posušju, Mostaru i Bilećoj koji svaki ima neke sebi svojstvene osobine te ima sigurno daleko više mjesta na domaćem ali i inozemnom tržištu'', istaknuo je predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić.

 

Više...

Slatkiši iz BiH vraćeni s granice zbog kancerogenih tvari!

  • Objavljeno u BiH

preko-granice-11 0S granice između naše države i Hrvatske prije nekoliko dana ponovo je vraćeno šest pošiljki konditorskih proizvoda koji su bili namijenjeni europskom tržištu, objavio je Devni avaz. Bh. proizvodi vraćeni su zbog povećanog prisustva kemijskog elementa akrilamida, za koji stručnjaci navode da je kancerogen.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com