Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 20 Februar 2018

Brčko: Certifikat za svjetski kvalitet „Vidovdanske trke“ dodijeljen gradonačelniku

  • Objavljeno u Brcko

2018-02-20-Vidovdanska trka-urucenje priznanja-1Svjetska atletska federacija je i ove godine, a osmi put zaredom, dodijelila znak kvaliteta „Vidovdanskoj trci" koja se održava u Brčkom, po čemu je ova manifestacija jedinstvena u regiji. Tim povodom danas je u zgradi Gradske vijećnice gradonačelniku Siniši Miliću direktor „Vidovdanske trke" Borislav Đurđević uručio na čuvanje certifikat kojim se potvrđuje da je ova sportska manifestacija dio svjetske lige.

 

Više...

EU sprema ograničenja za američke proizvode

amEvropska unija sprema listu američkih proizvoda za koje bi mogla da uvede ograničenja, uključujući sok od pomorandže i burbon, ako SAD uvedu ograničenja na uvoz aluminijuma i čelika, prenio je Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Više...

Pismo Mladena Ivanića Miloradu Dodiku

  • Objavljeno u BiH

dodik-ivanic-AA-17042016-1-Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić ustvrdio je da Predsjedništvo BiH nije ni razmatralo, niti usvojilo Plan međunarodnih vojnih vježbi za 2019. godinu, tako da NATO-a vježba na poligonu Manjača, u maju 2019. godine, bez usvajanja plana ne može biti održana. Pismo prenosimo u cijelosti.

 

Više...

Rafinisani šećer izaziva zavisnost i gojaznost, oštećuje organe, a može izazvati i smrt

secer-maj-2017Preveliku konzumaciju rafinisanog šećera bi trebalo smatrati formom zavisnosti, otkriva nam jedna studija sprovođena na životinjama. Tim istraživača sa univerziteta tehnologije u Kvinslendu (Queensland University of Technology) su otkrili da prevelika konzumacija rafinisanog šećera tokom dužeg perioda može izazvati poremećaje ishrane koji mogu dovesti do gojaznosti i raznih negativnih psihičkih poremećaja. Na osnovu studija ovog tima, prevelika konzumacija šećera je dovela do povećanog nivoa dopamina, hormona koji je odgovoran za regulaciju moždanih centara za nagradu i zadovoljstvo.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com