Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 15 Mart 2018

Kako male firme opstaju danas na tržištu

  • Objavljeno u BiH

sajammm1Uspjevaju li i kako, male porodične firme opstati u današnjoj globalnoj ekonomiji? Odgovor smo pronašli na Sajamu malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće".

 

Više...

"Noćnim vukovima" zabranjen ulazak u BiH

  • Objavljeno u BiH

nvuZabranjen je ulazak u BiH dvojici članova ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" - njihovom vođi državljaninu Rusije Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu i predsjedniku srpskog ogranka ove organizacije Nišliji Saši Saviću.

 

Više...

U Brčkom mladi poručuju: Mi smo generacija koja će promijeniti ovu zemlju!

  • Objavljeno u Brcko

m4Ekipa District Teama je danas u Brčkom organizovala prvi 'block party' događaj, u okviru snimanja posljednje 'klape' dokumentarnog filma čiji je cilj predstaviti grad na Savi, ali i cijelu zemlju, na jedan drugačiji i pozitivan način. U okviru današnjeg događaja, nacrtan je mural na kojem su predstavljeni glumci Pavle Vuisić, Boris Dvornik i Mustafa Nadarević. "Njime želimo poslati poruku da umjetnost i film ne poznaju granice", kaže nam Mirsad Zahirović, jedan od organizatora.

 

Više...

Ambasada SAD: Odbacujemo mogućnost formiranja trećeg entiteta

  • Objavljeno u BiH

ambasada-sad-dodik-700x402Odlučno odbacujemo bilo kakvu daljnju geografsku podjelu BiH, uključujući i mogućnost formiranja trećeg entiteta, te se snažno protivimo reorganizaciji zasnovanoj na etničkim principima, poručili su iz Ambasade SAD-a u BiH, odgovarajući na upit Vijesti.ba o izjavi predsjednika RS Milorada Dodika da bi treći entitet stabilizovao BiH.

 

Više...

BiH: Ugrožene stotine istraga

  • Objavljeno u BiH

sipaVeleposlanstva Francuske, Italije, Nizozemske, Njemačke, SAD, Španije i Velike Britanije u BiH u četvrtak su u zajedničkoj izjavi izrazila "duboku zabrinutost" činjenicom da vlasti u BiH nisu u stanju dogovoriti i usvojiti set amandmana na zakone o kaznenom postupku i o OSA-i, čime bi se trebali pozabaviti ministarstvo pravosuđa i Parlament BiH.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com