Menu

InfoBrcko.com - Srijeda, 21 Mart 2018

Demografi: BiH postaje zemlja staraca

  • Objavljeno u BiH

natalitetBosna i Hercegovna postaje zemlja starih ljudi, upozoravaju demografi, ukazujući na negativan priodni priraštaj, odnosno pad nataliteta. Konkretnih mjera na nivou države nema, a rijetki su pozitivni primjeri porodica s više od jednog djeteta.

 

Više...

EBRD: Bosna i Hercegovina značajno kaska za regijom

  • Objavljeno u BiH

ebrd11Kompanije kojima upravljaju članovi porodice i prijatelji, loše upravljanje državnim resursima i političke veze kao put do uspjeha su glavne prepreke u napretku Zapadnog Balkana. Ovo je samo dio izvještaja EBRD-a o regionu koji poručuje da ako ne ubrzamo reforme do evropskih standarda možemo čekati i dva stoljeća.

 

Više...

Franjić: Određeni predstavnici u skupštinskoj većini nemaju namjeru da djeluju u skladu sa Statutom Distrikta

franjicU prostorijama HDZ 1990 Brčko distrikta BiH danas je održana konferencija za novinare na temu Budžet Brčko distrikta BiH za 2018. godinu. Zbog bolesti Peje Mendeša, Ivana Krndelja i Tomislava Stjepanovića, u ime HDZ 1990 Brčko i HSS-a govorio je Dragan Franjić koji je kazao da očigledno određeni predstavnici u skupštinskoj većini nemaju namjeru da djeluju u skladu sa Statutom Brčko distrikta BiH.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com