Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 22 Mart 2018

108.239 penzionera u FBiH u aprilu će dobiti veće penzije

  • Objavljeno u BiH

pe4U Federaciji BiH od 1. marta počela je primjena novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji prije svega garantira redovnu isplatu penzija, a jedna od njegovih prednosti u odnosu na dosadašnji zakon jeste da će omogućiti da se povećaju ranije zarađene penzije, neopravdano obezvrijeđene dosadašnjim zakonom, istakao je danas u Sarajevu federalni premijer Fadil Novalić prilikom posjete Federalnom zavodu PIO/MIO.

 

Više...

BiH u poljoprivredu ulaže više od milijardu KM

  • Objavljeno u BiH

greenhouseBosna i Hercegovina će do 2021. godine u razvoj poljoprivrede uložiti više od milijardu maraka budžetskih sredstava, navodi se u Strateškom planu ruralnog razvoja, koji je objavilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, prenosi agencija Patria.

 

Više...

Profil Bugarske: Skroman tim koji se nalazi ispred Zmajeva na FIFA-inoj rang-listi

  • Objavljeno u Sport

zmaj99Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra od 18 sati igrati prijateljski meč protiv reprezentacije Bugarske. Naš protivnik već dugo ne pravi zapažene uspjehe i njegov roster ne posjeduje velika imena. Jedna od najvećih zvijezda tima je Georgi Milanov, veznjak CSKA Moskve, koji svoju šansu u ruskom velikanu dobija nakon ulaska s klupe. Ipak, i kao takvi, Bugari su ispred BiH na FIFA-inoj rang-listi.

 

Više...

Afrika se cijepa na dva dijela /VIDEO/

arika-procjep-595x340Istočna Afrika odvaja se od ostatka kontinenta u okviru geološkog događaja koji bi za milion godina mogao taj kontinent ostaviti bez njegovog "roga". Ipak, ova prirodna pojava već sada izaziva probleme.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com