Menu

InfoBrcko.com - Petak, 23 Mart 2018

Štab civilne zaštite u Brčkom od jutros u stalnom zasjedanju

  • Objavljeno u Brcko

Vodostaj Sava Brka3Zbog pogoršanja vremenskih uslova gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, komandant Štaba civilne zaštite Brčko distrikta BiH, aktivirao je jutros Štab koji će se nalaziti u stalnom zasjedanju. U skladu sa zaključcima Kolegija Vlade, koji je održan jučer, i Operativnim planom odbrane od poplava svi članovi Štaba bit će u pripravnosti 24 sata dnevno, a bit će oformljeni timovi koji će biti na raspolaganju za preduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjeljenja, institucija i preduzeća.

 

Više...

Vodostaji Une i Sane u značajnom opadanju, Sava u porastu

  • Objavljeno u BiH

vodostaj-sava-700x402Šef Odsjeka za bilans voda i prognozu u Sektoru hidrologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda Nino Rimac kazao je danas da su vodostaji na rijekama Uni i Sani u značajnom opadanju i nema opasnosti da će doći do izlijevanja u narednih deset dana (koliko se može prognozirati).

 

Više...

Brčko i Sremska Mitrovica pripremaju nove zajedničke projekte

  • Objavljeno u Brcko

2018-03-23-Sremska Mitrovica i Brcko nastavak na projektima-1Predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i predstavnici Regionalne razvojne agencije Srem boravili su u Brčkom, gdje su se sastali s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim saradnicima, povodom javnih poziva raspisanih za grant sredstva za Zapadni Balkan Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Riječ je o pozivima za prekograničnu saradnju kao i regionalnu prekograničnu i transnacionalnu saradnju. Svrha norveške razvojne pomoći zemljama zapadnog Balkana je razvoj vladavine prava i stabilnosti u regiji.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com