Menu

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 26 Mart 2018

"Bosanski jezik došao do Oxforda, ali ne i do Zvornika"

  • Objavljeno u BiH

bosanski-bosnjacki-jezikNa sjednici Zajedničke komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske (RS) danas nisu usaglašeni stavovi u vezi sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju u tom bh. entitetu. O zakonu će konačnu riječ dati Ustavni sud RS-a.

 

Više...

Vlada Distrikta nije podržala amandmane na Budžet SDP-a, HSS-a, PDP-a, SP-a i zastupnika Stjepanovića

  • Objavljeno u Brcko

2018-03-26-I dalje redovne mjere od poplava-1Vlada Brčko distrikta BiH podržala je na 44. vanrednoj sjednici amandmane Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH na Prijedlog Budžeta za 2018. godinu od broja 390 do broja 427. Članovi Vlade nisu podržali amandmane na Budžet SDP-a, HSS-a, PDP-a, SP-a i nezavisnog poslanika Tomislava Stjepanovića. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Zakona o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu po hitnom postupku.

 

Više...

Zaimović: Topljenje snijega nije mnogo uticalo na pritoke Save na području Distrikta, stanje je zadovoljavajuće

  • Objavljeno u Brcko

edVlada Brčko distrikta BiH razmatrala je na sjednici Kolegija informaciju o stanju na terenu u vezi s aktivnostima koje su preduzete na zaštiti i spašavanju i nivou vodostaja rijeke Save tokom proteklog vikenda. Štab civilne zaštite, koji je po nalogu gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića kao komandanta Štaba aktiviran u petak 23. 3. 2018. godine, i dalje je u stalnom zasjedanju.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com