Menu

InfoBrcko.com - Četvrtak, 29 Mart 2018

Trasa kroz BiH od 3 milijarde eura: 133 mosta i 53 tunela

  • Objavljeno u BiH

autoput-3U okviru posjete visoke državne turske delegacije Bosni i Hercegovini, danas je u prostorijama Ministarstva komunikacija i prometa BiH održan bilateralni sastanak ministra Ismira Juska sa turskim ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Ahmetom Arslanom.

 

Više...

Dilberović o PISA testu: Skeptična sam, učenici iz BiH dosad su bili iza zemalja Afrike

  • Objavljeno u BiH

dilUčenici iz Bosne i Hercegovine dosad nisu pokazivali zavidno znanje na probnim PISA testovima koji predstavljaju međunarodnu procjenu učeničkih postignuća. Naši školarci će u aprilu prvi put zvanično učestvovati u PISA istraživanju, a federalna ministrica obrazovanja Elvira Dilberović govori nam kako je skeptična u vezi s rezultatima koje će pokazati.

 

Više...

BiH nije kadra da se pridruži antiruskoj koaliciji, stručnjaci napominju da je bolje tako

  • Objavljeno u BiH

alVelika Britanija i ine zapadne zemlje su se, nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke, odlučile za protjerivanje ruskih diplomata, što je sve zemlje stavilo na poseban geopolitički ispit. Posebice zemlje koje teže Evropskoj uniji, a u kojima jak utjecaj ima Rusija. Odluka Predsjedništva BiH o ovom pitanju još uvijek nije zvanično donesena, a stručnjaci sugerišu da je bolje tako.

 

Više...

U BiH više od 2.000 djece bez roditeljskog staranja

  • Objavljeno u BiH

roU Bosni i Hercegovini više od 2.000 djece živi bez roditeljskog staranja, a približno polovina njih odrasta u određenim ustanovama. Stoga je neophodno promovirati hraniteljstvo kao model koji pruža optimalno porodično okruženje za rast i svestrani razvoj djece.

 

Više...

Liječenje pčelinjim otrovom u BiH (VIDEO)

  • Objavljeno u BiH

pcelinji-otrov-696x456Znamo da su pčelinji proizvod izuzetno zdravi za čovjeka. Med, propolis, matična mliječ ili vosak izvor su zdravlja. Međutim, i pčelinji otrov je izuzetno zdrav. Pod kontrolom apiterapeuta uz saradnju ljekara, pčelinji otrov može biti od izuzetne koristi za čovjekovo zdravlje.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com