Menu

InfoBrcko.com - Utorak, 06 Mart 2018

Tužilaštvo Brčko - Optuženi za prevaru: Vlasnici više nekretnina, a glumili sirotinju u "Ispuni mi želju" /VIDEO/

  • Objavljeno u Brcko

600 1520345624PORODICA DZIMUGOVICTužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv supružnika Petra i Alise Džigumović iz Brčkog, koja ih tereti za prevaru. Oni su optuženi da su putem emisije "Ispuni mi želju" tražili pomoć, iako su, kako je kasnije otkriveno, vlasnici više nekretnina i imaju stalna primanja, te da su tako pribavili imovinsku korist.

 

Više...

Brčko: Kako osnažiti žene u poduzetništvu?

  • Objavljeno u Brcko

0306zenepoduzetnice-678x381Udružene žene Brčko distrikta su u povodu predstojećeg Dana žena organizovale niz događaja s ciljem obilježavanja ovog, za njih, važnog datuma. Cilj je pokazati da su žene sposobne kvalitetno djelovati u svim sferama društva, ali i podsjetiti koliki je značaj jake žene u današnjeg društvu.

 

Više...

Brčko: Milić i Tanić potpisali Memorandum o povećanju sigurnosti hrane u BiH

  • Objavljeno u Brcko

2018-03-06-Potpisan memorandum-1Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Saša Tanić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju sa Češkom razvojnom agencijom, Centralnim institutom za nadzor i kontrolu u poljoprivredi iz Brna i Državnim veterinarskim institutom iz Praga, u vezi s implementacijom projekta „Unapređenje sistema sigurnosti hrane u BiH", u okviru razvojne saradnje između Republike Češke i BiH.

 

Više...

"Hrvatska će zagovarati evropski put i kandidaturu BiH"

  • Objavljeno u BiH

kolindaProšlo je šest godina od posljednje trilaterale na predsjedničkoj razini. Današnji sastanak je bio izuzetno koristan jer se pored postojećih pitanja dotakli i područja saradnje koja moraju biti produktivna i pozitivna, kazala je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nakon trilateralnog sastanka u Mostaru.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com