Menu

InfoBrcko.com - Srijeda, 07 Mart 2018

Brčko: Krajem marta potpisivanje protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama i u porodici

  • Objavljeno u BiH

0307gender-678x381Dan žena generalno je prilika da udruženja koja se bore za razvnopravnost polova iznesu određene stavove po ovom pitanju. Tako su danas iz Udruženja Gender Brčko i Fondacije Udružene žene Banja Luka predstavili svoje aktivnosti u okviru projekta "Osnaživanje prevencije i borbe protiv nasilja prema ženama i nasilja u porodici u Brčko distriktu BiH".

 

Više...

Brčko: SOCIJALISTI ZA ŽENE

socija2Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, predstavnici Opštinskog odbora Socijalističke partije u Brčkom danas su podijelili cvijeće ženama smještenim na Odjeljenju ginekologije Bolnice u Brčkom, Udruženju dijabetičara, te ženama koje se nalaze u staračkim domovima "Bajer", "Vesna Mićanović" i "Mara Novaković ".

 

Više...

Na biračkim spiskovima u BiH više od pet hiljada umrlih

  • Objavljeno u BiH

birCentralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici razmatrala Informaciju o broju umrlih osoba čija se imena nalaze u evidencijama Centralnog biračkog spiska. Informacija je sačinjena prema izvještajima dostavljenim iz 102 općinske/gradske izborne komisije u BiH i sadrži podatak o 5.332 umrle osobe čija se imena nalaze u evidencijama Centralnog biračkog spiska, a za koje su izborne komisije uspjele izvršiti provjeru činjenice smrti.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com