Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 10 Juli 2018

U Brčkom 11. jul Dan žalosti

  • Objavljeno u Brcko

srebrnicaGradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je Odluku o proglašavanju 11. jula 2018. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH povodom stradanja u Srebrenici i kolektivnog ukopa posmrtnih ostataka.

 

Više...

Šober: Farmaceutske kompanije ne snose odgovornost

  • Objavljeno u BiH

tablete1-696x456Farmaceutske kompanije, kako domaće tako i inostrane, koje godinama kupuju aktivne supstance od certificiranog proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd. iz NR Kine, ne snose nikakvu odgovornost za pojavu neočekivane nečistoće u aktivnoj supstanci koja je posljedica izmijenjenog puta sinteze koju je proveo proizvođač aktivne supstance – kazao je Feni redovni profesor na predmetima Kontrola lijekova i Toksikološka hemija Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Miroslav Šober komentirajući povlačenje s tržišta serija lijekova iz predostrožnosti svih proizvođača koji sadrže kao aktivnu supstancu valsartan.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com