Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 20 Juli 2018

OHR o Dodikovim izjavama o ezanu

  • Objavljeno u BiH

dodik 6ykaGostujući u emisiji Ćirilica koja se u BiH emituje na Alternativnoj televiziji, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik opisao je ezan, poziv sa džamije na molitvu, kao "arlaukanje".

 

Više...

Klanjana kolektivna dženaza žrtvama zločina u Prijedoru

  • Objavljeno u BiH

kolektivna-dzenaza-2018-prijedor-2-640x420Mehmed Mulalić (1948.), Adem Bešić (1961.) i Fikret Crljenković (1966.) ukopani su danas na mezarjima u Kamičanima, Rakovčanima i Hambarinama, nakon što im je u Prijedoru klanjana kolektivna dženaze-namaz, koju je predvodio reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Više...

Brčko: I pored dobrog uroda šljivari nezadovoljni

  • Objavljeno u Brcko

sljive-slika-678x381Obilne padavine i pojačana vlažnost proteklih mjeseci imali su veliki uticaj na koštićavo voće. Povećane su količine tečnosti u granama i samim plodovima i to dovodi do truleži. Šljiva je dobro rodila i na području Brčkog ali su voćari u problemu. Prinos istina jeste dobar ali kako kažu poljoprivrednici koji su u šljivicima morali da podupiru rodne grane, da se ne izlome pod teretom voća, cijena je daleko od dobre.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com