Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 16 Oktobar 2019

Učenici JU Poljoprivredne škole Brčko o zabludama o hrani, amigdalinu / vitamin B17 i GMO hrani

  • Objavljeno u Brcko

ucen88Povodom Svjetskog dana zdrave hrane, koji se obilježava 16. oktobra, učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko, smjer prehrambeni tehničar, su, uz pomoć profesorica tehnološke grupe predmeta, za učenike i profesore spremili tri zanimljive prezentacije, i jedan kratki animirani film. Teme koje su oni prezentovali su : Zablude o hrani , Amigdalin / vitamin B17 i GMO hrana.

 

 

Više...

Cijena politike 'iz različitih rovova' po budućnost BiH

  • Objavljeno u BiH

rraaKojim putem ide Bosna i Hercegovina(BiH)? Postoji li vizija budućnosti države, šta su mogući prioriteti u narednih pet ili deset godina? Hoće li uskoro svjetlo dana ugledati Nacionalni program integrisanja jer je BiH jedina zemlja na putu ka Evropskoj uniji(EU) koja nema taj plan.

 

 

Više...

Građani se i zadužuju kako bi dobili lijek

  • Objavljeno u BiH

lijjjVijest o bračnom paru, koji je anonimno odlučio otplatiti dugove pacijenata u jednoj apoteci u Novom Travniku u srednjoj Bosni, odjeknula je proteklih dana brojnim bosanskohercegovačkim, ali i regionalnim medijima. Međutim, ova humana gesta ponovno je otvorila diskusije o situaciji u zdravstvu i položaju građana koji su primorani i na zaduživanje kako bi dobili neophodne lijekove.

 

 

Više...

BiH u evropskom vrhu po gojaznosti stanovništva

  • Objavljeno u BiH

debljin veliki zdravstveni problemSlužba za zdravstvenu ekologiju i higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) obilježava danas Svjetski dan zdrave hrane jednodnevnim seminarom o temi “Zdrava ishrana – Izazov modernog svijeta”.

 

 

Više...

New York - Times Hemon: Nepoznavanje istine o Miloševiću i genocidu nije problem za Nobelov komitet

  • Objavljeno u BiH

miloNe mogu čitati Handkeova djela od kada je sebe posvetio izgubljenom slučaju Miloševića i Srbije. Zahvaljujući tome što sam Bosanac, nisam dovoljno Evropljanin poput mudrih Šveđana u Nobelovom komitetu koji su Handkeu dodjelili Nobelovu nagradu za književnost,” piše Aleksandar Hemon u tekstu za američki New York Times o odluci da Austrijanac Peter Handke dobije Nobelovu nagradu za književnost za 2019. godinu​, prenosi Radio Slobodna Evropa.

 

 

Više...

Mirsad Đapo prešao u novu stranku

djappPredsjednik Pokreta za bolje Brčko Mirsad Đapo danas je pristupio nedavno formiranoj stranci Socijaldemokrati BiH (SDBiH) koju predvodi Enver Bijedić. Nakon potpisivanja pristupnice Đapo je zvanično promijenio političku stranku, a isto će učiniti i ostali članovi pokreta. Na ovakav način Socijaldemokrati BiH već šire svoje djelovanje izvan Tuzlanskog kantona.

 

 

Više...

Početkom novembra u Brčkom dvodnevna konferencija "Dani zdravstva"

  • Objavljeno u Brcko

dani zBrčko distrikt će početkom narednog mjeseca biti domaćin dvodnevne konferencije pod nazivom “Dani zdravstva” kojeg će po prvi put organizovati Fond zdravstvenog osiguranja u saradnji za ovdašnjim pacijentskim udruženjima.Tim povodom danas je sa Udruženjem građana “Beba više” Fond potpisao memorandum o saradnji.

 

 

Više...

Brčko: Realizacija projekata u mjesnim zajednicama

  • Objavljeno u Brcko

peccVlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na prvom nastavku 69. redovne sjednice usvojila Prijedlog odluke o odobravanju programa za sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu, drugi dio.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com