Menu

NetzaPet 550x50

Srijeda, 23 Oktobar 2019

Novi Zakon o budžetu Distrrikta podržao brčanski Parlament

  • Objavljeno u Brcko

Skupstina Foto 1 642x336Brčanski Parlament, tokom prijepodnevnog dijela zasjedanja, kroz proceduru prvog čitanja, prihvatio je nacrt Zakona o budžetu Distrikta, uz istodobno davanje saglasnosti i na izmjene dva prateća zakona: onog o Direkciji za finansije i Trezoru. Zakonom se predviđaju veoma važne izmjene dosadašnjeg načina raspodjele i trošenja budžetskih sredstava što praktično znači da se gornji nivo visine budžeta, a koji predlaže Vlada, nemože uvećavati kao i to da se grantovska sredstva mogu dodjeljivati samo putem javno objelodanjenih poziva.

 

 

Više...

Usvojene Smjernice za nacrt zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju lica s invaliditetom

  • Objavljeno u Brcko

2019 10 23 70 RSVNa 70. redovnoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu nacrta zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju lica s invaliditetom Brčko distrikta BiH. Stojanka Knežević, predsjednik radne grupe za izradu spomenutog zakona i šef Kabineta gradonačelnika, napomenula je da je nosilac ove aktivnosti Ured gradonačelnika, odnosno radna grupa koju je imenovao gradonačelnik, a koja je sastavljena od predstavnika odjeljenja, organa javne uprave odnosno institucija Brčko distrikta BiH koji će, svako iz svoje nadležnosti, dati doprinos s ciljem što bolje izrade zakona.

 

 

Više...

Nikola Kojo: Odlazim iz Srbije, bijednici smo koji žive po pravilima političara

Nikola Kojo Biografija Visina Težina GodišteSrbijanski glumac Nikola Kojo je u 40 godina uspješne karijere nanizao veliki broj uloga, a besprijekoran talent doveo ga je na poziciju miljenika među rediteljima i producentima. U razgovoru za Klix.ba, između ostalog, je govorio o svojoj profesiji, društveno-političkom stanju u regionu, a ekskluzivno nam je otkrio da seli iz Srbije, kao i da je odustao od saradnje s bh. rediteljem Pjerom Žalicom.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com