Menu

NetzaPet 550x50

Četvrtak, 24 Oktobar 2019

Dani kruha u Bijeloj

  • Objavljeno u Brcko

1024 Dani kruha Bijela 2 649x365Deseta osnovna škola iz Bijele i ove godine je organizator manifestacije “Dani kruha”. Uz učenike ove škole, roditelje, predstavnike nekoliko KUD-a i uzvanike iz izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH ovoj manifestaciji prisustvovali su i učenici i nastavnici iz još četiri osnovne škole iz Brčko distrikta.

 

 

Više...

Osnovni sud Brčko i akcija CER

  • Objavljeno u Brcko

Zgrada Tuzilastva 642x336Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH za produženje pritvora osumnjičenim licima lišenim slobode u policijskoj akciji kodnog naziva „CER“, Osnovni sud Brčko distrikta BiH donio je odluku kojom je osumnjičenom D. Š. produžio pritvor za još najviše dva mjeseca, jer je utvrdio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na saučesnike, kao i okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

 

 

Više...

Pogledajte koje predstave igraju na ovogodišnjim Susretima pozorišta u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

2019 10 24 predstava hamleta u selu mrdusa donjaSve je spremno za održavanje 36. Pozorišnih susreta BiH u Brčkom koji će se pod motom „Zatočeni u prošlosti“ i uz selektorsku palicu prof. Vlade Keroševića održati od 21. do 29. novembra ove godine. To je danas potvrdio direktor Festivala Jakov Amidžić, objavivši spisak osam predstava takmičarskog dijela programa i jednu, završnu, koja će se igrati u čast pobjednika.

 

Više...

DILEMA SAVREMENOG RODITELJSTVA: Kad možete pustiti dijete pustiti samo do škole?

  • Objavljeno u BiH

dddMnoge osnovne škole u Banjaluci imaju produžene boravke samo za djecu iz prvih razreda, u nekim drugim produženi boravak organizovan je maksimalno do trećeg razreda, što predstavlja problem roditeljima koji nemaju „baka servis“ na raspolaganju da bi preuzeli brigu od odlasku i dolasku djece iz škole dok su oni na poslu. Roditelji se u današnje vrijeme plaše da ostave djecu same prije i poslije škole. Produženi boravci koji su organizovani u okviru škola su prepuni djece, pa učiteljice koje ih čuvaju često ne mogu da im se u potpunosti posvete, a privatni produženi boravci mnogim roditeljima finansijski nisu dostupni.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com